Wat we doen...

U kunt Muziekgezelschap Wronghel en Wei op straat tegenkomen in het kader van een historisch evenement, maar ook in een museum, een kerk of een kasteel. We spelen en zingen uit ons hoofd , dus zonder papier voor ons, net als middeleeuwse speellieden.

Het blijft echter niet bij speelmansoptreden, want we doen ook concerten voor volwassenen en op scholen. Bovendien geven we workshops en omlijsten we theatrale voorstellingen. En dan kunnen we ook nog eens figureren in historische filmopnamen en voor tv.

Straatmuziek

Wronghel & Wei staat op straten, pleinen, in (thema) parken en op markten en braderies. En dat het hele jaar door. Onze optredens zijn bijna altijd interactief: er kan meegezongen, meegedanst en meegespeeld worden. Voor kinderen hebben wij altijd de nodige instrumenten bij ons, zodat ze met ons mee kunnen spelen. 

Binnenoptredens

Wronghel & Wei verzorgt ook theatrale optredens. Deze concerten hebben een bepaald thema. Door de muzieknummers worden bij het thema passende gedichten en vertellingen gevlochten. Die thema’s zijn zeer veelzijding: ze kunnen lopen van hoofse liefde, boerenvreugd, jaargetijden als de lente of kerst tot meer geestelijke en verstilde onderwerpen.

Schoolconcerten

Hadewych en Pauwelken verzorgen ook schoolconcerten en workshops voor alle groepen van basisscholen. Ze hebben daar speciale programma’s voor ontwikkeld die voor de diverse leeftijden zijn aangepast. Een prima manier om op een speelse manier kinderen met middeleeuwse muziek kennis te laten maken.

Concert-thema's

Hoofs en kerst

Liefde en lust

Een voor iedereen aanslaand programma vol liefdesliederen, gedichten en verhalen, omdat we allemaal met liefde en lust te maken hebben, of ooit zullen krijgen. U ontvangt wijze raad en middeleeuwse, maar nog uiterst bruikbare tips om uw liefdesleven als nooit te voren te laten bloeien. Hierin verwerkt is materiaal uit de Burggravin van Vergi, een voorganger van het Romeo en Julia verhaal; oftewel een tragische liefdesgeschiedenis.

Sys willekomen, heirre Kerst

Een schat aan beeldschone middeleeuwse kerstliederen, voor de mooiste feestdagen van het jaar. Wij spelen en zingen ze voor u éénstemmig, tweestemmig en driestemmig.

Schoolthema's

Bij de schoolconcerten wordt de (middeleeuwse)  muziek afgewisseld met een verhaal of vertelling. De leerlingen doen – soms meer, soms minder – actief mee tijdens de voorstelling: meespelen, meezingen. Deze schoolconcerten en workshops kunnen een mooie opmaat of afsluiting vormen voor een middeleeuwenproject of voor geschiedenislessen in het algemeen.

Groep 1 en 2: Mmm…Pannenkoek!

De lekkere pannenkoek springt uit de pan, want hij wil niet worden opgegeten. Hij komt onderweg verschillende dieren tegen: de kip, de haan, de eend, de haas en de vos. Voor alle dieren zingt hij een liedje, alleen bij de vos loopt dat fout af.

Groep 3 en 4: Pas op: Reintje Vos loopt los!

Reintje de Vos is een schurk hoor! Hij gaat gewoon verder met zijn streken…

Groep 5 en 6: Met trompen en bellen

De speellieden zijn op weg naar een bruiloftsfeest en vermaken de mensen die zij onderweg ontmoeten. Ze spelen op allerlei bijzondere middeleeuwse instrumenten, zoals doedelzak, schalmei en mondharp.

Twee delen, elk 45 minuten:

Deel 1: een demonstratie van diverse liederen en instrumentale muziek uit de middeleeuwen.

Deel 2: heeft meer het karakter van een workshop: de kinderen leren een lied en een dans en spelen actief een stuk mee met o.a. middeleeuws slagwerk.

Groep 7 en 8: Halewijn: een oude griezel herleeft

De beroemde ballade over Heer Halewijn die zo mooi zingt dat iedereen er door verleid wordt en de schone koningsdochter die de confrontatie met deze geheimzinnige figuur aan gaat. Kan zij de verleiding weerstaan?

Voor telefonisch contact:

Pauline ’t Jong +31 (0)78 – 613 11 85

Helma Hartman +31 (0)6 11 52 02 01

Hans Siebelink +31 (0)6 15 37 30 18

Copyright © Wronghel & Wei 2017